Név: |
Olasz csirke |
Diétás jellemző: |
Zsírszegény |
Kategória: |
Húsételek |
Hozzávalók: |
4-6 db egész csirkecomb, 2 evőkanál oliva olaj, fél kg paradicsom, egy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, babérlevél,rozmaring ágacska, só, bors |
Elkészítés: |
Az olivaolajon párold meg az összevágott vöröshagymát, utána tedd bele a szétkapart fokhagymákat, kicsit forgasd át, majd tedd rá csirkecombokat (ha fogyókúrázol bőrözd le előtte). Sózd, borsozd, dobd rá a babért és a rozmaringot, majd az összevágott paradicsomot. Főzd puhára. Szedd ki a húsokat, és a mártást paszírozás után öntsd rá. Tálalás: csőtésztával, kis reszelt sajttal. Fogyókúra esetén edd köret nélkül, kis olivaolajos,citromos salátával, uborkával. |
Tanácsok: |
Ez a kaja nem úszik a mártásban, éppen csak összekeni a húsdarabokat. A rozmaring adagolással vigyázz! | |